Події на Харківщині станом на ранок 9 вересня

Ситуація на фронті в регіоні станом на 9 вересня

На Слобожанському напрямку росія продовжує утримувати угруповання військ для прикриття державного кордону. У прикордонних районах супротивник активізував диверсійну діяльність, щоби не допустити перекидання українських військ на загрозливі для нього напрямки.

Окупанти й надалі намагаються прорвати оборону Збройних Сил в районах Синьківки та Новоєгорівки на Харківщині. Для поповнення втрат росія продовжує перекидати резерви, комплектує штурмові групи — переважно з ув’язнених.

На Харківщині чоловік підірвався на міні

Вранці 8 вересня у Рубіжному на Чугуївщині на власному подвір‘ї натрапив на міні »Пелюстка» місцевий мешканець. Його відвезли в лікарню в стані середньої тяжкості. За даними ДСНС, у чоловіка поранена нога. Стан постраждалого стабільний.

Пізніше в полі поблизу Андріївки, що на Ізюмщині, трактор наїхав на невідомий вибуховий пристрій. Постраждалих немає. 

Протягом минулої доби російські війська продовжили обстрілювати населені пункти Чугуївського та Куп’янського районів.

Вдень ворог обстріляв приватний сектор в Курилівці. Через це вигорів приблизно гектар хвойної підстилки лісу. За дві години рятувальники загасили вогонь. Попередньо, ніхто не постраждав.

Також лісова пожежа сталася в Ківшарівці.

У Вільхуватці пошкоджений приватний будинок: внаслідок обстрілу сталася пожежа.

На Куп‘янщині дерусифікували 19 вулиць та провулків

9 вересня Куп‘янська міська рада повідомила, що в місті перейменують 15 топонімів, що пов’язані з росією та срср. У місті з‘явиться вулиці Дмитра Коцюбайла (загиблого командира окремого батальйону «Вовки Да Вінчі»), волонтерів, Захисників Куп‘янська та Куп‘янської тероборони. А також — вулиця та в’їзд 10 вересня. У цей день рік тому під час контрнаступу над міськрадою замайорів український прапор. Решта топонімів матимуть ім‘я видатних українців: культурних та громадських діячів.

Крім того, чотири вулиці перейменують в смт Куп’янськ-Вузловий. Замість російських діячів у назвах закріплять ім‘я, зокрема, композитора Миколи Лисенка та дисидента, політика, одного із співавторів «Акту проголошення незалежності України» Левка Лук‘яненка.

Читайте також

Total
0
Share