Події на Харківщині станом на ранок 31 серпня

Ситуація з обстрілами в регіоні на ранок 31 серпня


Станом на ранок 31 серпня стало відомо, що на Куп’янському та Слобожанському напрямках під прицілом ворожої авіації опинилися два села — Потихонове та Кислівка, ще дев’ять зазнали мінометних та артилерійських обстрілів. Серед них — Масютівка, Синьківка, Кучерівка, Кислівка, Берестове Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські військові періодично фіксують зниження тиску та інтенсивності наступальних дій російської армії. Це може бути пов’язано з потребою росіян відновлювати сили, — сказав очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Наслідки обстрілів

У прикордонному Вовчанську росіяни обстріляли будинок на двох господарів,  внаслідок чого він згорів. На момент прибуття вогнеборців полум’ям було охоплено близько 100 кв м. Бійці ДСНС працювали в умовах постійних обстрілів. Надвечір пожежу було повністю ліквідовано. Жертв і постраждалих немає. 


Також ворог обстрілював місто вдень, поцілив по гаражному кооперативу. Горіли шість гаражів і автомобіль Mersedes. Обійшлося без жертв.


Удень ворог знову вдарив артилерією по приватному сектору Куп’янська. Загорілася господарча споруда, літня кухня та паркан на території приватного домоволодіння. Пожежу, під постійною загрозою повторних обстрілів, рятувальники загасили. За попередніми даними, жертв та постраждалих немає. 

Ворог завдав обстрілів неподалік села Осинове Куп’янського району. Зайнялося сміття на полігоні побутових відходів. На момент прибуття вогнеборців горіло сміттєзвалище на площі близько 500 кв м. Жертв та постраждалих також немає. 

Ще дві пожежі сталися вночі: у Вовчанську горіла трава на площі 800 кв м та у селі Вільхівка Куп’янського району горіла недіюча будівля на площі 70 кв м.

Близько 5 ранку 31 серпня російські війська обстріляли Борову Ізюмського району на Харківщині. Поранено 48-річного цивільного чоловіка, його шпиталізували.

Центр крові запрошує донорів


Харківський центр крові вкотре перебуває у стані дефіциту, співробітники запрошують донаторів усіх груп та наголошують: у прифронтовому місті майже завжди не вистачає донорської крові, і виною тому – країна-терорист. У Харкові та області є 10 адрес, де можна здати кров.

Напередодні донації необхідно декілька днів обмежити себе у споживанні жирної та гострої їжі, а також — вживанні алкоголю.

Нагадаємо, на Куп’янщині посилили комендантську годину.

Новгородську у Харкові просять перейменувати на честь «Відьми»

Читайте також

Total
0
Share