Події на Харківщині станом на ранок 23 серпня

Ситуація з обстрілами на ранок 23 серпня

Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ. 

Протягом доби з артилерії, мінометів та іншого озброєння російські війська обстрілювали населені пункти Ізюмського, Чугуївського та Куп’янського районів області. Зокрема, за даними Генштабу, Куп’янськ-Вузловий, Вовчанськ, Берестове, Вовчанські Хутори та Чугунівку.

Увечері після 20:30 окупанти вгатили по селищу Чкаловське. Попередньо, дві ракети С-300 випустили з території бєлгородської області. Вони влучили біля адмінбудівлі, в якій знаходяться кафе, селищна рада, спортивна зала та будинок культури. Будівля зазнала пошкоджень. Постраждалих немає. Про це повідомили голова ХОВА Олег Синєгубов та облпрокуратура. 

Унаслідок обстрілу Шийківки поранена жінка віком 65 років. Її відвезли в лікарню в стані середньої тяжкості. Ворог ударив по селу з РСЗВ «Ураган».

У селі Чернещина пошкоджені приватні будинки, а в Новосергіївці та Глушківці через обстріли сталися пожежі в полях. 

Комендантська година на Харківщині не зміниться на свята

23 та 24 серпня комендантська година в Харківській області триватиме, як зазвичай, з 23:00 до 05:00. Про це повідомив керівник Харківської обладміністрації.

“єВідновлення”: сума компенсацій на Харківщині перевищила 229 мільйонів

1 377 заявників уже отримали грошову допомогу для дрібного ремонту житла, пошкодженого внаслідок збройної агресії рф. На їхні рахунки загалом надійшло понад 105,4 мільйона гривень, зазначив очільник ХОВА.

Також для компенсації нараховано ще 123,7 мільйона, кошти незабаром мають перерахувати заявникам.

Від початку реалізації програми “єВідновлення” 14 127 заяв подали мешканці для отримання допомоги на ремонт житла. Найбільше запитів надійшло від жителів Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів. Обробка заяв триває.

Читайте також

Total
0
Share