Головні події Харківщини на ранок 12 серпня

Ситуація з обстрілами зранку 12 серпня


Авіаційного удару з боку рф зазнала Кислівка та Першотравневе на Харківщині — Генштаб. Гатили також з артилерії та мінометів по, щонайменше, 20 населених пунктах. На Купʼянському напрямку рашисти намагалися йти в наступ неподалік Синьківки та Іванівки. Успіху не мали, наші захисники дали гідну відсіч.

росіяни обстрілом вбили літню жінку

Сьогодні о п’ятій ранку росіяни вбили 73-річну жінку під час обстрілу селища Куп’янськ-Вузловий. Пошкоджено житловий будинок.

Через декілька годин вгатили по прифронтовій Петропавлівці. Спалахнула господарча споруда на території приватного будинку. Під загрозою повторних обстрілів рятувальники загасили вогонь. Без жертв.

В області триває розмінування. Піротехніки за добу знешкодили 89 вибухівок.

Триває евакуація на Купʼянщині

За два дні обов’язкової евакуації, оголошеної у 37 населених пунктах Куп’янщини, на безпечніші території вивезли 63 особи, з них 9 дітей. Йдеться про населені пункти, які фактично знаходяться на лінії фронту, – зазначив очільник ХОВА Олег Синєгубов в етері нацмарафону.

Нині міркують над примусовою евакуацією близько 800 дітей із Куп’янська та прилеглих населених пунктів. Рішення має ухвалити Рада оборони регіону. Загалом із Куп’янщини можуть евакуювати близько 12 тисяч людей.

У Харкові вже підготували 3,5 тисячі місць, і при потребі ця цифра може бути збільшена до 15 тисяч. Також евакуйованих можуть приймати інші громади регіону, Полтавська, Рівненська та Кіровоградська області.

Для українських дітей за кордоном введуть особливий формат навчання

Читайте також

Total
0
Share