Куп’янський напрямок: загострення бойових дій

Російські загарбники обрали головним для свого наступу Куп’янський напрямок, створивши поблизу наступальне угруповання у складі восьми штурмових загонів, «Шторм-Z». Нині там йдуть інтенсивні бої. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський. 

Окупанти намагаються не лише атакувати, щоби завадити українському контрнаступу, а й мріють про відвоювання звільнених торік Збройними силами України територій. Їм це необхідно, аби покращити логістику та постачання власного східного угрупування.

Тому на Куп’янський напрямок вони кидають війська, не рахуючись із втратами, та використовують найманців, серед яких вбивці, гвалтівники, злочинці-рецидивісти. 

 «Мета противника — прорвати оборону наших військ і вийти безпосередньо до Куп’янська. Бойові дії зараз відрізняються надзвичайною інтенсивністю. Окремі позиції за ці дні декілька разів переходили із рук в руки», – зазначив Сирський. 

Водночас ворог наступом із району Новоселівського здійснював спроби розсікти угрупування наших захисників ударом у фланг та оточити частину підрозділів бригади, яка тримає там оборону. Втім, безрезультатно. Про це Олександр Сирський повідомив, особисто проінспектувавши позиції оборонців.

Через загострення бойових дій страждає мирне населення, у Куп’янському районі побільшало обстрілів та терактів, зросла сіра зона. У ХОВА нині розглядають питання примусової евакуації дітей. 


«Маратони бігати важче, ніж літаки тягати». Історія ветерана Романа Кашпура, маратонця на протезі 

 

Читайте також

Total
0
Share