Пляжний сезон на Харківщині: потопельники, холерний вібріон та дозволені локації

Три людини потонули на Харківщині лише за минулий тиждень, а від початку року у водоймищах загнули 48 людей, із них двоє дітей. Така статистика ДСНС. Пляжний сезон на Харківщині проходить в умовах наближених бойових дій, але враховують це не всі відпочиваючи. 

Всупереч попередженням рятувальників, люди купаються та гинуть на необлаштованих пляжах на деокупованих територіях, де можна не лише потонути, а й підірватися. Для пошуків тіл ДСНС вимушені залучати саперів.

Так, у ставку села Старовірівка потонув 37-річний чоловік. Тіло шукали рятувальники місцевого підрозділу та водолази Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого розмінування. Загалом на місці працювали 16 людей зі складу ДСНС на чотирьох одиницях техніки, тіло знайшли. 

У селі Черкаська Лозова Харківського району під час купання також зник чоловік. Це сталося у Лозовенківському водосховищі. Тіло дотепер не знайдено.

Ще одна людина потонула на Журавлівці. 

Пляжний відпочинок офіційно заборонений на всіх ставках та річках, які були в зоні бойових дій та обстрілів, та наразі не обстежені саперами. 

У Харкові можна купатися на Журавлівці, у Безлюдівці. Нещодавно відкрито пляжний сезон у санаторії “Роща” на Кільцевій, вхід туди вільний. Комісійне обстеження пляжу ДП “Клінічний санаторій “Роща”” на території Пісочинської селищної ради дозволило пляжу працювати.

А ось із води з Основ’янського водоймища у Харкові виділено культуру патогенного холерного вібріона. Про це повідомили у Харківському обласному центрі контролю та профілактики захворювань МОЗ. Це змусило ввести обмеження на купання й водокористування популярною серед містян водоймою. Наразі зразки води досліджуються, санлікарі з’ясовують: наскільки великою є ймовірність, що збудники можуть викликати масові захворювання. 


Сльози, вмовляння та багато обстрілів. Як проходить примусова евакуація з Вовчанська

 

 

 

 

Читайте також

Total
0
Share