Харківська машина для розмінування відтепер сертифікована

Інженери допрацювали експериментальну модель машини для підготовки ґрунту для розмінування. Відтепер харківська техніка для розмінування може вироблятися промислово. Компанія-виробник уже отримала сертифікат відповідності.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Розробка харківських виробників – машина для підготовки ґрунту до розмінування – пройшла сертифікацію. Компанія-виробник отримала сертифікат відповідності та декларацію про відповідність, що дозволяє налагодити виробництво машин і використовувати для розмінування», – йдеться в повідомленні.

Використання такої техніки прискорить зачистку регіону від вибухонебезпечних предметів.

«Це дуже важлива подія, адже Харківщина – одна з найбільш засмічених боєприпасами областей. Окупанти замінували все: узбіччя, дороги, поля, лісові стежки, рекреаційні зони. Хочу висловити подяку за підтримку першому віцепрем’єр-міністру Юлії Свириденко, а також вітчизняним інженерам, науковцям, саперам за цей величезний внесок! Сподіваємося на стимулювання виробників Урядом», – сказав начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Основними перевагами машини є легкість у користуванні, можливість обслуговування та ремонту в Україні. Така техніка здатна знешкоджувати протитанкові, протипіхотні міни, а також «розтяжки». У технічному плані цей механізм не поступається закордонним аналогам. Машина роботизована, що дозволяє оператору керувати нею з безпечної відстані.

У Мінекономіки зазначають: важливими перевагами вітчизняної техніки перед закордонними машинами з розмінування є простота конструкції та порівняно невисока вартість виробництва, обслуговування і ремонту. При цьому розробка дозволяє ефективно знешкоджувати протипіхотні та виявляти протитанкові міни. Наразі виробники можуть виготовляти дві такі машини щомісяця.


Блокада «зернової угоди»: цивільні судна прорвалися до Ізмаїлу

Читайте також

Total
0
Share