В Україну йде серпнева спека

Серпнева спека з позначками на градуснику понад +30 °C чекає на нас цього тижня. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

У Харкові першій день останнього місяця літа розпочнеться грозою. 

У вівторок у половині областей очікуються дощі з грозами. Опади ймовірні у Чернігівській, Сумській, Харківській, Полтавській та Черкаській областях. Також дощі пройдуть цього дня в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Вінницькій областях.

У Харкові вдень температура триматиметься на позначці 30 та вище, а у неділю досягне +35 °C. 

В інших регіонах буде суха погода з мінливою хмарністю. Температура повітря підніметься до +32 °C на півдні та сході країни. У центральних регіонах прогнозується 27-29 °C тепла. На заході України буде переважно сонячно, а повітря прогріється до +24…+26 °C градусів.

У серпні в Україні очікуються справжні погодні гойдалки: зливи, на зміну яким зайде аномальна спека до +41 °C. Прогноз погоди на серпень озвучив синоптик Ігор Кібальчич.

“У 2023 році серпень у нашій країні очікується контрастним за розподілом температури повітря, а дощі пройдуть нерівномірно територією. У першій декаді місяця надходження сухого та спекотного повітря із Середньої Азії та Близького Сходу призведе до найбільш потужної в цьому році теплової хвилі (heatwave) на території України”, – спрогнозував синоптик.

Аномальна спека від +35 до +41 °C очікується у центральних, південних та східних областях у період з 5 до 9 серпня. У західних та північних регіонах у цей період буде відносно низький температурний фон.

Друга декада місяця почнеться з перебудови атмосферних процесів, на тлі яких денна температура знизиться та зросте ймовірність дощів. У третій декаді серпня на тлі динамічного характеру погоди над країнами Європи в Україні буде часта зміна циклонів та антициклонів, через що опади пройдуть у більшості регіонів.


Опалювальний сезон в Харкові: наскільки готове місто

 

 

 

Читайте також

Total
0
Share