Агент російської розвідки: харків’янин планував ракетні атаки

Агент російської розвідки планував атаки на рідне місто та збирав дані про військові та промислові об’єкти. Його затримала СБУ.

Зловмисник входив до складу агентурного апарату головного управління генерального штабу збройних сил рф (більш відомого як гру). Для виконання ворожого завдання він об’їжджав територію міста і приховано фіксував місця базування українських Сил оборони.

Крім того, його цікавили координати залізничних вузлів, де розвантажують військову техніку та боєприпаси для оборонців міста та українських захисників на передовій.

Під час таких вилазок зрадник намагався виявити деталі роботи стратегічно важливих об’єктів промисловості, у тому числі місцевих авіапідприємств.

Співробітники СБУ затримали ворожого агента «на гарячому» поблизу одного з промислових об’єктів Харкова, де він проводив дорозвідку. Місцевий житель потрапив у поле зору російських спецслужб через публікації в соцмережах, які він робив після початку повномасштабного вторгнення.

Під час обшуку за адресою проживання затриманого виявлено мобільні телефони й комп’ютерну техніку, які він використовував для листування з агресором.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту справи про підозру за статею “державна зрада”. 

Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.


«Воно вічно буде стояти, якщо москалі знову не прийдуть». Житло з ящиків з-під «Градів»

Читайте також

Total
0
Share