Обстріл цивільних в Куп’янському районі: є поранені

Харківська ОВА повідомляє: росіяни обстріляли цивільні об’єкти в Куп‘янському районі. Внаслідок ворожого обстрілу села Піщане є поранені, зокрема 12-річний хлопчик. Також травмовані 2 жінки віком 31 та 48 років. За даними медиків, стан усіх постраждалих легкий.

Через ворожий обстріл селища Дворічна зазнав поранень 60-річний чоловік. Його госпіталізували з осколковими пораненнями грудної клітини та ноги.

Протягом тижня сталися три підриви цивільних людей на вибухонебезпечних предметах. У селі Верхній Байрак Балаклійської громади 20 липня неподалік свого подвір’я 48-річний чоловік натрапив на невідомий боєприпас. Він зазнав поранень і був ушпиталений, повідомили в ДСНС.

21 липня поблизу села Турове Богодухівського району на протитанковій міні підірвався трактор К-750. Внаслідок вибуху сталося займання, полум’я охопило 20 квадратних метрів. Сільгосптехніка керувалася дистанційно, тож постраждалих серед цивільного населення не було.

Біля села Пильна Харківського району 23 липня на протитанковій міні підірвався легковик. Від отриманих травм водій загинув на місці.

Сапери зведеного загону Держслужби з надзвичайних ситуацій продовжують розміновувати території Харківського, Богодухівського, Чугуївського, Ізюмського та Куп’янського районів області, а також місто Харків. Від початку повномасштабного вторгнення піротехники обстежили понад 3,3 тисячі гектарів та понад 2,2 тисячі кілометрів ЛЕП. Вони виявили та знешкодили 73 910 вибухонебезпечних предметів. 

«Впродовж минулого тижня піротехнічні підрозділи ДСНС здійснили 308 виїздів для виявлення та ліквідації вибухонебезпечних предметів. Усього знешкоджено 529 боєприпасів. Нині в області працюють 33 піротехнічні розрахунки: 169 осіб та 66 одиниць спецтехніки», – повідомив речник ГУ ДСНС у Харківській області Євген Василенко.

Читайте також

Total
0
Share