Голова ОТГ на Харківщині піде під суд за державну зраду

Жінка могла уникнути зустрічі з окупантами, адже знаходилася в тилу, проте голова ОТГ на Харківщині сама шукала виходи на загарбників.

Мова йде про голову Наталинської ОТГ Красноградського району 49-річну Олену Третяк. Керуючи однією із заможніших громад, яка мала чималі податки завдяки українським реформам, вона чекала на окупантів. 

Ця територіальна громада не перебувала під окупацією російських військ і весь період збройної агресії знаходилася у глибокому тилу Сил оборони України. За даними слідства, Третяк добровільно вступила у змову із представниками російських спецслужб та систематично надавала їм допомогу в підривній діяльності проти України. 

Посадовиця склала список під назвою «Вредители», до якого заносила мешканців Красноградщини, які активно висловлювали проукраїнську позицію. Також на завдання російських кураторів жінка збирала та передавала інформацію щодо воїнів, які захищали Україну в складі ЗСУ, відомості щодо розташування споруд цивільного захисту, бомбосховищ, укриттів, центрів комплектування та соціальної підтримки, відділів поліції та будівель, у яких проводяться наради на території Красноградського району.

Наприкінці січня цього року правоохоронці затримали зрадницю. Її справу розгляне Орджонікідзевський районний суд Харкова: матеріали передані, перше засідання призначене на серпень. 


Події на Харківщині станом на ранок 21 липня

 

Читайте також

Total
0
Share