Харківські тітушки, які катували людей під час Майдану, отримали строк

Мова йде про бойовиків проросійської організації «Оплот» Антона Харченка та Олександра Руденка. Повинен був отримати строк за катування українців під час Майдану і керівник «Оплоту» Євген Жилін. Але він втік після Революції Гідності у рф, де його вбили під час бандитського конфлікту у ресторані Підмосков’я.

Бойовиків «Оплоту» засуджено за те, що 21 січня 2014 року біля станції метро «Петрівка» в Києві вони викрали Владислава Іваненка, вивезли в ліс, де катували його. Вони застосовували предмети, заздалегідь заготовлені для нанесення тілесних ушкоджень.

Під час нападу підозрювані помилково ідентифікували Іваненка як учасника «Автомайдану». Керівник «Оплоту» особисто його катував і застосовував інші насильницькі дії з метою отримання інформації про діяльність «Автомайдану».

У зв’язку із тривалим переховуванням засуджених на території росії судовий розгляд здійснювався за спеціальною заочною процедурою.

За катування, хуліганство, викрадення людини та незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів і мітингів  Харченко та Руденко засуджені до семи років позбавлення волі. 

Усього за вчинення подібних злочинів до кримінальної відповідальності притягнуто 16 осіб, щодо дев’яти з них судами ухвалено обвинувальні вироки. 


 «Харківський Люцифер»  залишиться за ґратами

Читайте також

Total
0
Share