Скасування “зернової угоди”: рф почала обстріли портів

Окупанти атакували зернові термінали та портову інфраструктуру вночі, через добу після скасування “зернової угоди”. За попередніми оцінками, нічна атака стала однією із наймасштабніших на Одещину за час повномасштабної війни з рф.

Ворог бив по області ракетами різних калібрів, а також застосовував БпЛА. Пошкоджені житлові будинки, десятки автівок, відомо про вирву на кладовищі. Під ударом масованої атаки російських військових опинилися порти “Одеса” та “Чорноморськ”.

Через цілеспрямовану повітряну атаку на зернові термінали у портах пошкоджень зазнала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів і перевізників. 

За словами президента Зеленського, російські терористи свідомо цілили в інфраструктуру зернової угоди. Він наголосив, що кожна російська ракета – удар не лише по Україні, а й по всіх у світі, хто прагне нормального та безпечного життя.

За підсумками наради Зеленський дав доручення військовим посилити захист людей і портової інфраструктури. Водночас глава держави доручив МЗС активізувати контакти з партнерами для збільшення тиску на росію та продовження нормального експорту українського зерна.

Домовленості про “зерновий коридор” були досягнуті торік у липні. Нова блокада приведе до можливого голоду 44 мільйонів жителів Африки та  Азії, зростанню цін на зерно, проблеми для експорту нового врожаю. Але москва свідомо використовує скасування зернової угоди як шантаж.


«єВідновлення» на Харківщині: чиновники отримали на горіхи за повільні темпи

Читайте також

Total
0
Share