«єВідновлення» на Харківщині: чиновники отримали на горіхи за повільні темпи


Начальник Харківської військової адміністрації розкритикував підлеглих за темпи втілення програми «єВідновлення» на Харківщині. На обласній нараді він наказав прискорити оформлення та надання виплат, адже ці гроші конче необхідні людям для ремонтів, щоб встигнути до осені. 

Ключовим питанням є отримання компенсацій в Харківському, Ізюмському та Чугуївському районах, де були найбільші руйнування. 

В цих районах до Реєстру надійшло майже 10 тисяч заяв на отримання компенсації. В 53 громадах області створено та функціонують відповідні комісії щодо виплат компенсацій. Погоджено 474 виплат компенсацій на загальну суму майже 33 мільйонів гривень.

«Тим не менше, темпи розгляду заяв комісіями мають бути суттєво пришвидшені. Наголосив на особистій відповідальності керівників органів влади на місцях. Для людей якнайшвидше отримання компенсацій – критично важливе питання. Кошти для виплат людям – виділені державою. Тож, будь-які зволікання з виконанням цього завдання є неприпустимим», – підсумував Синєгубов.

На руки люди вже отримали понад 22 мільйони гривень. Але це 3% від тих, хто чекає на компенсацію. Поки мова йде саме про пошкоджене житло.

В Мінвідновлення між тим оголосили вже про початок надання компенсацій тим, у кого житло повністю зруйновано. Йдеться про бета-тестування в застосунку Дія. Наразі воно стосується громадян, які мають знищене житло в Мощуні та Бородянці Київської області.

Стати тестувальниками можуть українці, які:
◾️ досягнули 18 років
◾️ мають верифікований РНОКПП
◾️ попередньо надіслали повідомлення про зруйноване майно
◾️ мають зруйновану домівку на території с. Мощун в Гостомельській територіальній громаді або в смт Бородянка Бородянської селищної територіальної громади Київської області
◾️ є єдиним власником майна, яке зареєстроване в Державному реєстрі речових прав (ДРРП).

 

 

Читайте також

Total
0
Share