Повернення світла на Харківщині: люди чекали понад рік

Енергетики заживили 70% споживачів села Співаківка Оскільської територіальної громади. Це фактично на кордоні з донецькою областю.

Як розповів начальник Ізюмського РЕМ Віталій Борщ, енергетики довго не мали можливості відновити тут електропостачання, адже бойові дії завдали місцевій мережі великої шкоди.

«До найближчого джерела живлення було аж 40 кілометрів. Завдяки роботі, виконаній Куп’янським високовольтним районом електричних мереж, нам вдалося майже з нуля побудувати повітряну лінію до Співаківки. Тут у нас близько 300 домоволодінь. До кінця тижня плануємо заживити всіх», – зазначив Віталій Борщ.

Роботи з відновлення електропостачання ускладнювалися ще й через великий обсяг розмінування.

Повернення світла на Харківщині відбувається прискореними темпами. В Харківській області з 450 населених пунктів, що були знеструмлені внаслідок бойових дій, без світла залишаються 83. Про це повідомив заступник технічного директора АТ “Харківобленерго” Олександр Кишинський.

За його словами, більшість з них – прифронтові, тому енергетики, на жаль, не мають до них доступу.

«Це такі населені пункти, як Стрілеча та Глибоке у Липецькій громаді, Гур’їв Козачок та Сотницький Козачок у Золочівській громаді, Вовчанська та Борівська громади, Куп’янськ та села навколо нього аж до Дворічанської громади. Щодо Вовчанська – там щоденні обстріли. Попри це, ми все одно намагаємося відновлювати пошкоджені мережі у періоди затишшя, – зазначив Олександр Кишинський.

Читайте також

Total
0
Share