229 харків’ян отримали максимальні бали НМТ

Найкращий результат абітурієнти Харківщини показали в тесті з математики – 114 учасників отримали по 200 балів. Ще 60 учасників здали на 200 балів українську мову, 39 – англійську мову, 9 – історію України, 5 – біологію та по одному – німецьку мову і фізику. 

«Вітаю наших випускників, які попри всі складнощі воєнного стану змогли так добре підготуватися до Національного мультипредметного тесту й показати максимально високий результат. Цього року це було непросто. Особливо для учасників із деокупованих територій, які також є серед тих, хто набрав по 200 балів: це троє випускників із Циркунів, четверо – з Балаклії та по одному з Черкаської Лозової і Вовчанська», – розповіла заступниця очільника ХОВА Віта Ковальська.

Загалом 200 балів отримали 183 харків’яни, 7 учасників із Богодухівського району, 7 – Ізюмського, 4 – з Красноградського, 8 – з Лозівського, 13 – з Харківського, 7 – із Чугуївського. 

Нагадаємо, цього року на НМТ були зареєстровані майже 12 тисяч учасників з Харківської області – на 75% більше, ніж торік.

Етапи вступної кампанії — 2023

1 липня

Реєстрація особистого електронного кабінету вступника(-ці) на сайті ЄДЕБО.

3 липня — 10 (25) липня

Подання заяви на участь у творчих конкурсах і співбесідах. Ті абітурієнти(-ки), які прагнуть вступити на бюджетну форму навчання, мають встигнути подати документи до 18:00 10 липня.

Вступники, які обрали для навчання винятково навчання за контрактом, можуть подавати документи до 18:00 25 липня.

7 липня — 18 (31) липня

Вступники на бюджет зможуть пройти творчі конкурси та співбесіди з 7 до 18 липня.

У абітурієнтів, які прагнуть потрапити винятково на контракт, буде більше часу для проходження випробувань — до 31 липня.

19 липня — 31 липня

Відбудеться реєстрація заяв на участь у конкурсному відборі. Найпізніше їх можна подати о 18:00 31 липня.

5 серпня — 9 серпня

У цей період має відбутися оприлюднення рейтингових списків. Для вступників на бюджет це мають зробити до 5 серпня, а для контрактників — з 9 серпня.

8 серпня

Абітурієнти мають підтвердити своє бажання навчатися в тому навчальному закладі, де вони вступили на бюджет. Для цього вони мають виконати всі вимоги до зарахування до 18:00 8 серпня.

10 серпня

Цього дня відбувається зарахування на бюджет.

18 серпня

Останній день, коли вступників можуть перевести на вакантні бюджетні місця.

30 серпня

Зарахування абітурієнтів, які вступили на контракт

Читайте також

Total
0
Share