Працівник військкомату з Харкова піде під суд

Його обвинувачують у допомозі ухилянтам.

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо офіцера одного з Харківських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та колишнього тероборонівця. За гроші вони допомагали військовозобов’язаним уникнути мобілізації.

Свої «послуги» чоловіки оцінювали у 3–5 тисяч доларів США. За гроші вони обіцяли сфальсифікувати висновок військово-лікарської комісії. Таким чином вони допомагали клієнтам отримати відстрочку від мобілізації, а декому навіть взагалі уникнути призову.

У березні 2023 року ДБР затримало фігурантів справи у Харкові під час отримання другої частини хабаря від призовника, якому гарантували відстрочку на п’ять років за 3,5 тисячі доларів.

На зустріч вони принесли готовий висновок військово-лікарської комісії, згідно з яким призовника визнано обмежено придатним до служби у воєнний час, та заповнений військовий квиток із відповідними відомостями.

Офіцер та колишній військовий обвинувачуються в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави за попередньою змовою групою осіб. Їм загрожує до п’яти років позбавлення волі. 


Суд оголосив вирок замовникам вбивства Катерини Гандзюк

Читайте також

Total
0
Share