«Ткаченко, геть з посади»: у Києві активісти вимагали відставки міністра

23 червня на «Книжковому Арсеналі» активісти влаштували акцію, закликаючи міністра культури та інформполітики Олександра Ткаченка піти у відставку. 

Під час дискусії, в якій брав участь посадовець, активісти тримали в руках плакати. На них було написано: «Розграбовані музеї = бездіяльність Ткаченка», «Нам не потрібен міністр-малорос», «Ткаченко знищує культуру», «Ткаченко, геть з посади» та інше.

Цією акцією протестувальники хотіли висловити недовіру міністру та незадоволення його роботою.

«Під час повномасштабної війни у нас не так багато можливостей організувати громадський протест. Наприклад, вийти на мітинг ми не можемо під час воєнного стану. Тож варто використати ті можливості, які нам доступні. На цій дискусії пан Ткаченко був заявлений спікером, і ми скористалися цим приводом для привернення уваги. Насправді ми до останнього сумнівались чи він зрештою прийде, але були готові плакати й на цей випадок. 

Нам було важливо не зривати подію, а просто висловити свій протест, щоб нас побачили та почули не тільки в соцмережах. Тож ми заздалегідь домовились, що приходимо спокійно, розгортаємо плакати і так стоїмо, без галасу, впродовж дискусії. Мені здається, що нашої мети ми досягли: новини написали про акцію ще поки ми на ній стояли», — розповів організатор акції Олександр Биченко.

Міністр відреагував на акцію, висловивши готовність поговорити з усіма охочими після дискусії. Під час розмови протестувальники згадали про петиції щодо звільнення Ткаченка з посади, про проблеми виїзду артистів за кордон після інтерв‘ю коміка Андрія Щегеля, який перетнув кордон з дозволом Мінкульту й не повернувся.

За словами учасниці акції Олександри Кісель, Ткаченко відповів, що готовий до діалогу. А потім опублікував пост у Facebook, в якому зазначив, що не зрозумів суті претензій та запропонував зустріч для охочих. Коментарі під постом міністра закриті.

Нагадаємо, після того, як петиція з вимогою звільнення керівника Мінкульту набрала необхідну кількість голосів, на неї відповів Денис Шмигаль. Прем‘єр-міністр зазначив, що не бачить підстав для звільнення Олександр Ткаченка.

Читайте також

Total
0
Share