Поблизу кордону з Харківщиною ворог знову скупчує війська

Про це повідомив голова Харківської військової адміністрації Олег Синєгубов в етері Національного телемарафону. Ймовірно, війська готують для масованого удару чи намагання прорвати українську лінію оборони.

Синєгубов зазначив, що найважчим напрямком на Харківщині залишається Куп’янський.

«Цей напрямок для них є пріоритетним, оскільки він веде до Куп’янського-Вузлового, де є скупчення залізничних розв’язок, колій, і це їм вкрай необхідно. Вони намагаються обстрілювати наші сили оборони, наші Збройні сили, однак успіхів не мають, зазнають втрат і відступають», – додав він.

Очільник ХОВА розповів, що на цьому напрямку постійно намагаються прорватися ворожі ДРГ, але й це їм не вдається.

«Те, що ми наразі бачимо: дійсно, є певна концентрація військ. Іде накопичення для можливого масованого удару чи намагання прорвати сили наші. Однак ЗСУ дають їм відсіч, все бачать і вживають адекватних заходів», – окреслив ситуацію Синєгубов. 

Про активність ворога на Куп’янському напрямку заявив і заступник командувача Східного угруповання військ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий.

«Ворог активізувався на Лимано-Куп’янському напрямку. За минулу добу він здійснив 21 атаку. Атакували штормові сили, так звані Шторм Z. Повторення практики, яку вони раніше використовували на Бахмуті, призвело до таких же наслідків: 146 окупантів знищені, 190 поранені», – сказав він в ефірі Національного телемарафону.

За словами Череватого, перед атакою противник завдав понад 500 ударів з артилерії та здійснив вісім авіанальотів.

Про спроби ворога наступати на Лимано-Куп’янському напрямку говорять у Міноборони України. Це напрямок, де ЗСУ обороняється, а не йде у наступ.

«На Сході наші оборонці продовжують стримувати масштабний наступ російських військ на Лиманському та Бахмутському напрямках. Особливо важкі бої тривають на Лиманському напрямку в районах Ямполівки та Серебрянського лісництва Донецької області», – повідомила заступниця міністра МО Ганна Маляр.

Схід залишається основним напрямком наступу противника. Мета – вийти на кордони Донецької та Луганської областей, пише Маляр.

Поблизу Бахмута ситуація незмінна, щодня відбуваються по декілька бойових зіткнень, лінія стабільна. На напрямку Білогорівка – Шипилівка ЗСУ вели наступальні дії, мали частковий успіх. Зараз наші військові закріплюються на досягнутих рубежах.

Також сьогодні Сили оборони України продовжували наступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Протягом минулої доби вони мали частковий успіх, закріплювались на досягнутих рубежах та вирівнювали лінію фронту.


Замінована Харківщина: небезпека та розмінування

Читайте також

Total
0
Share