«єОздоровлення»: чому не всі пільговики потрапили до програми

В Україні запущено експериментальний проєкт для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Це програма «єОздоровлення». 

Батьки дітей, які є соціально вразливими, можуть отримати 14,5 тисячі гривень на оздоровлення дітей. Ці гроші можна витратити виключно на путівку для дитини до українського санаторію. 

У проєкті мають право взяти участь мешканці Харківської області, а також Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Херсонської та Чернігівської областей. Фактичне місце проживання не важливо, головне – реєстрація. Тобто ВПО з Харківщини мають право на участь у програмі. 

Відпочинок за державний кошт можуть отримати діти, які виховуються в малозабезпеченій сім’ї, діти з інвалідністю (здатні до самообслуговування) та діти з багатодітної сім’ї. Та головне, що повинно збігтися декілька статусів, пояснила в етері радіо «Накипіло» начальниця відділу у справах сім’ї та з роботи із громадськістю департаменту соціального захисту населення ХОВА Ганна Хорошко. 

“Це малозабезпечені родини, в якій ще виховується дитина з інвалідністю або багатодітна малозабезпечена родина. Саме тут виникли непорозуміння: батьки прочитали анонс і вважали, що якщо вони багатодітна родина або в них є дитина з інвалідністю, вони можуть брати участь. Але першою умовою повинна бути малозабезпеченність родини”, – пояснила Хорошко. 

На Харківщині приблизно 4 600 таких дітей, як нарахували в департаменті. Крім того, на відпочинок дітей можуть претендувати малозабезпечені родини, де один із батьків загинув (зник безвісти) або помер унаслідок поранення в районі проведення АТО; рідні діти батьків-вихователів або названих батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній названій сім’ї, та діти-сироти. 

Отримати допомогу можна через мобільний портал «Дія». Враховуючи той факт, що не всі батьки з таких категорій вміло користуються інтернетом, департамент соцзахисту звернувся до керівництва тергромад з проханням обдзвонити всі родини, які мають право на пільговий відпочинок. 

Усі 12 таборів відпочинку, що залучені до пілотного проєкту «єОздоровлення», розташовані в Карпатському регіоні.


Іпотерапія для військових: як тварини допомагають захисникам відновити сили. Фоторепортаж

 

Читайте також

Total
0
Share