Головні події у Харківській області станом на ранок 5 травня

Ситуація на фронті й обстріли регіону


Щонайменше 22 населені пункти ворог накрив вогнем впродовж минулої доби.

Найзапекліші бої і надалі точаться за Бахмут та Мар’їнку, найбільше ворожих військ зосереджено на цих, а також — Лиманському напрямку. Тільки за добу в цих районах було відбито 60 атак супротивника. 620 окупантів були ліквідовані Силами оборони України.

На Куп’янському напрямку спроб наступу не було. Протягом доби ворог з артилерії, мінометів та іншого озброєння обстрілював прикордонні та прифронтові населені пункти Харківського, Чугуївського, Ізюмського та Куп’янського районів області — про це йдеться в ранковому звіті очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Зокрема, під ворожим вогнем перебували Червона Зоря, Глибоке, Липці, Дворічна та інші населені пункти. Обстрілами пошкоджено приватні житлові будинки, господарчі споруди, сталися пожежі.

На щастя, обійшлося без постраждалих серед цивільного населення.


На міні підірвався тракторист 

Подія сталася у селі Нікополь Ізюмського району. Під час робіт у полі на невідомому вибуховому предметі підірвався трактор. 37-річний тракторист отримав поранення та був госпіталізований. Зараз медики надають йому необхідну допомогу.

Синєгубов закликав усіх пам’ятати про мінну небезпеку та бути максимально обережними. Не відвідувати ліси, поля, узбіччя доріг, береги водойм та інші потенційно заміновані місця. 

 На деокупованих територіях триває розмінування

За добу піротехніки ДСНС обстежили понад 12,5 гектарів території та знешкодили 83 вибухонебезпечні предмети.

У Харкова зʼявиться ще одне місто-побратим у США

Мер українського Харкова Ігор Терехов та американського міста Альбукерке Тімоті Келлер домовилися про підписання угоди щодо партнерства між містами та обговорили сфери майбутньої співпраці. Йдеться про політичну підтримку, обмін досвідом та практиками у різних сферах. Тімоті Келлер зазначив, що встановлення партнерських відносин між Альбукерке та Харковом слугуватиме прикладом правильної взаємодії для інших американських та українських міст.

У Харкові зробили БПЛА з унікальними параметрами

 

Читайте також

Total
0
Share