Головні події у Харківській області станом на ранок 2 травня

Ситуація на фронті й обстріли регіону


Щонайменше 11 населених пунктів ворог накрив вогнем впродовж минулої доби. Найзапекліші бої і надалі точаться за Бахмут і Мар’їнку, найбільше ворожих військ зосереджено на цих, а також — на Лиманському та Авдіївському напрямках. Тільки за добу в цих районах було відбито 41 атаку супротивника. На Куп’янському напрямку спроб наступу не було. 

Від ворожих обстрілів постраждали мирні мешканці

Під вогнем опинилися Харківський, Чугуївський та Куп’янський райони області. По мирних населених пунктах рашисти гатили з артилерії та мінометів.

Як розповіли у Харківській облвійськадміністрації, внаслідок обстрілів села Кучерівка на Куп’янщині поранення зазнав і був госпіталізований чоловік 65 років. У селі пошкоджено три приватні будинки, господарчі споруди, автівку.

У Вовчанську, по якому окупанти гатять щодня, поранений 57-річний чоловік. Він госпіталізований у стані середньої тяжкості.

У селі Вільхуватка Харківського району обстрілами пошкоджено приватний будинок та господарчу споруду. 

Фото: Олег Синєгубов

На деокупованих територіях триває розмінування

За минулу добу піротехніки ДСНС обстежили більше 12 гектарів території та знешкодили 167 ворожих вибухівок.

На Північній Салтівці відкрилися крамниці та супермаркети 

Район, що зазнав найбільших руйнувань внаслідок російської агресії у Харкові, продовжує відновлювати життя. Поточного року двері для відвідувачів відкрили два супермаркети мережі «АТБ» та декілька аптек мереж «911», «АНЦ», «Копійка», «МедСервіс». Відкриваються маленькі крамниці з продажу харчів, м’яса, молочних продуктів. Розпочалася торгівля на майданчику на вулиці Наталії Ужвій.

Загалом у Харкові нині працюють 12 гіпермаркетів, 183 супермаркети, 35 торгових центрів.

 

У Харкові відкрили зоопарк. Фоторепортаж

Читайте також

Total
0
Share