Митник і псевдоохоронці: силовикам, які перейшли на бік окупантів, загрожує максимальне покарання

Довічне ув’язнення загрожує службовцю, який сприяв створенню окупаційної митниці на Харківщині.

Досудовим розслідуванням встановлено, що головний державний інспектор відділу митного оформлення «Вантажний» митного поста «Куп’янськ» Харківської митниці перейшов на бік ворога та добровільно співпрацював з російськими загарбниками. 

За пропозицією окупантів службовець обійняв посаду «и.о. ведущего специалиста отдела сертификации и лицензирования управления промышленности и торговли ВГА Харьковской области». 

Під час виконання «повноважень» обвинувачений завзято допомагав ворогам створити російську митницю на окупованій території.

Намагаючись догодити загарбникам, він організовував отримання виплат місцевим населенням, створюючи вигляд «турботи» від країни-агресорки.

Зрадник брав участь у проведенні незаконних перевірок торгівельних підприємств і намагався націоналізувати на користь рф один з відомих українських супермаркетів. А під час святкування дня прапора рф він публічно розгортав на центральній площі Куп’янську російський триколор. 

Харківською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт за фактом держзради, вчиненої в умовах воєнного стану та за фактом пособництва державі-агресору. Наразі чоловік під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення. 

Також у Куп’янську заочно повідомлено про підозру 52-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності.

За даними слідства, місцевий мешканець вирішив побудувати кар’єру «правоохоронця» під керівництвом окупантів. Він обійняв посаду «в. о. інспектора дорожньо-патрульної служби відділу державної інспекції безпеки дорожнього руху управління внутрішніх справ тимчасової цивільної адміністрації Харківської області».

Колаборант займався перевіркою документів на блокпостах та оформленням дорожньо-транспортних пригод.

Наразі підозрюваний переховується від слідства. Вирішується питання щодо його оголошення в розшук.

Оголошено в розшук ще одного 33-річного охоронця з Ізюма, який служив росіянам. Під час окупації на посаді «оперуповаженого карного розшуку» в так званій «народній міліції» зрадник займався оперативно-розшуковою діяльністю, проводив допити та затримання українців.

Йому заочно повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності.  

Читайте також

Total
0
Share