Викрито «начальника полиции» Харківщини, відповідального за утримання катівень

Ним виявився 38-річний харків’янин, який до 2014 року працював у органах колишньої міліції, а згодом переїхав до окупованої Луганщини. 

За даними слідства, у червні минулого року він був призначений на посаду «начальника» так званого «управления внутренних дел военно-гражданской администрации Харьковской области», що розташовувалось у  Куп’янську.

Колаборант залучав до роботи людей у псевдоправоохоронному органі, затверджував внутрішні документи, організував службову діяльність, матеріально-технічне та грошове забезпечення співробітників «увд вга Харьковской области».

Сфера його фейкових повноважень розповсюджувалася на тимчасово зайнятій рашистами території Куп’янського, Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів. 

За службу на окупантів колаборант отримав від «голови вга Харьковской области» спеціальне звання — «полковник полиции».

Також «начальник» брав участь у нарадах за участі представників окупаційних органів влади та представників збройних сил рф.

Нагадаємо, переважна більшість катівень, де російські окупанти та їхні пособники знущалися з місцевих мешканців, були облаштовані саме в приміщеннях відділів “народної міліції” на захоплених територіях. 

На початку вересня минулого року колаборанту разом із російськими військовими вдалося втекти. Наразі підозрюваний переховується від українського правосуддя.

Колаборанту заочно повідомлено про підозру за статтею “добровільне зайняття громадянином України посади у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території”.

Співробітники СБУ Харківської області проводять оперативно-слідчі дії для встановлення особистої причетності “начальника” окупаційної поліції до викрадення та катування людей.

Читайте також

Total
0
Share