4 квітня 2022 року: окупанти накопичували сили та вивозили людей до рф

Російські окупаційні війська готували в ці дні новий наступ. Плануючи оточити українські сили та захопити Харків, ворог налагоджував маршрути логістичного забезпечення угруповання військ, створював запаси боєприпасів, ракет і паливно-мастильних матеріалів. Про це заявило Міністерство оборони. 

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов зауважив, що загарбники до міста підступитися не зможуть, а основні бої ведуться біля Ізюма. Звідти росіяни хотіли просунутися не лише на Харків, але й на Донбас. Жителів тимчасово окупованого Ізюма вони примусово вивозили до рф. 

В області російські війська обстрілювали Барвінкове, там пошкоджено житлові будинки, легкові автомобілі та сільгосптехніка, Чугуїв — там було двоє загиблих. У Дергачах загарбники пошкодили храм Різдва Пресвятої Богородиці, кілька житлових будинків, одну з електропідстанцій міста, стадіон «Авангард», а у Золочеві — редакції двох газет. 

Голова ОВА зазначив, що ситуація в області для деяких населених пунктів є небезпечною, і що жителям Барвінкового та Лозової рекомендовано виїздити.


Всього протягом доби 4 квітня окупанти завдали 54 удари з різних видів зброї дальньої дії по місту та області: артилерійські удари, мінометні й танкові обстріли, обстріли з РСЗВ. Постраждали житлові квартали Салтівки, П’ятихаток, Олексіївки, Холодної Гори, Воєнвєда та Горизонта на ХТЗ. Було зруйновано навчальний заклад «Клуб моряків», пошкоджені на Салтівці ринок, аптека, автомийка, кафе.

За добу рятувальники зробили 33 виїзди, у тому числі 15 на гасіння пожеж внаслідок обстрілів, і п’ять разів ДСНСники виїжджали на розбирання завалів. 


Битва за Харківщину торік: обстріли медичної колони, підірвана дамба, збитий російський літак

Читайте також

Total
0
Share