Битва за Харківщину торік: обстріли медичної колони, підірвана дамба, збитий російський літак

Харків та область цього дня піддалися особливо жорстокому терору. Загинуло щонайменше 11 цивільних осіб, поранено 34 людини.

Голова ХОВА повідомив, що за добу було приблизно 50 хаотичних обстрілів Харкова з реактивних систем залпового вогню «Град», «Смерч», артилерії та мінометів. Були атаковані житлові райони Харкова: Салтівка, П’ятихатки. Горіли будинки, школа та тролейбусне депо. Рятівники зробили 18 виїздів для ліквідації пожеж.

В області сильно постраждало місто Дергачі, там теж були загиблі та поранені.  

Колона, яка намагалась евакуювати пацієнтів та медперсонал із Балаклійської районної лікарні, потрапила під обстріл, водій одного з автобусів загинув.

Внаслідок підриву на Харківщині російськими військовими одного із затворів дамби Оскільського водосховища підтопило Святогірську лавру. 

Ізюм зазнав інтенсивних ворожих обстрілів. Взагалі в місті в результаті ракетних ударів і бомбардувань знищено майже 80% житлової забудови. 

Сили протиповітряної оборони збили поблизу Ізюма російський бомбардувальник Су-34. Пілота взято в полон, спроби росіян евакуювати його гелікоптерами провалилися.

Читайте також

Total
0
Share