Без нічних богослужінь та відвідування цвинтарів: яким буде Великдень на Харківщині

У Харківській області на Великдень комендантську годину не  скасують. Відвідувати нічні богослужіння буде заборонено.

Про це під час брифінгу 28 березня повідомив начальник обладміністрації Олег Синєгубов. За його словами, безпекова ситуація не дозволяє послабити режим. Таке рішення було ухвалене під час засідання Ради оборони області з огляду на військову ситуацію.

У громадах, які перебували під окупацією та на території яких велися бойові дії, заборонять відвідування кладовищ на Пасху. Адже майже всі вони заміновані та досі не розчищені.

Сапери не встигають перевірити всі об’єкти, бо Харківщина – найзабрудненіша вибухонебезпечними предметами серед усіх деокупованих регіонів України. Площа замінованої території становить приблизно 1,2 мільйона гектарів, на цій території знаходяться 447 населених пунктів.

Місця, де заборонено відвідування кладовищ, будуть визначати місцеві військові адміністрації чи голови місцевих рад. Органи влади мають виготовити матеріали, де вказана інформація про небезпеку та заборону відвідувань цвинтарів.

Деякі місця поховання будуть закриті для відвідування через високу мінну небезпеку також і в Харкові. Про це повідомив Ігор Терехов. Зокрема, йдеться про 17 цвинтар на Кільцевій. Там неможливі навіть роботи з благоустрою, зазначили у КП “Ритуал”. 

«Територія 17-го кладовища та його околиці є потенційно замінованими та вкрай небезпечними. Просимо харків’ян не створювати натовпи на інших міських кладовищах і меморіальних комплексах, особливо напередодні великодніх свят і поминальних днів, бо загроза ракетних та артобстрілів теж існує», зауважив головний інженер підприємства Михайло Маслій.

На інших харківських цвинтарях, територія яких не постраждала від обстрілів, почалася акція «Зелена весна». Працівники КП «Ритуал» прибирають територію, вирубують зарості, вивозять сміття, фарбують огорожі, розчищають алеї та готують ґрунт під висадку квітів.

Окрім 17 цвинтаря, були прильоти на кладовищах №2, 4, 8, 10, 13, 18. Людей просять утриматися  від відвідувань цих цвинтарів через мінну небезпеку та заради уникнення великого скупчення людей через ракетну небезпеку. Якщо все ж такі хтось приїде на могили та побачить небезпечні предмети, працівники просять повертатися той самою дорогою та повідомляти поліцейських та саперів, які будуть патрулювати цвинтарі. 

Читайте також

Total
0
Share