Цей день у Харкові торік: під ударами «антифашистів» — «Дробицький Яр»

Торік російським обстрілом був пошкоджений Меморіал жертв нацизму «Дробицький Яр». Снаряди влучили в Менору та у постамент. Дробицький Яр — місце масового вбивства єврейського населення Харкова нацистами в 1941 році, меморіальний парк і музей присвячені цим подіям. 

Росіяни знову свідомо створювали небезпеку для харків’ян. Під обстріли вчергове потрапила ядерна підкритична установка «Джерело нейтронів», розташована на базі Харківського фізико-технічного інституту в районі П’ятихаток. Також від вибухів потерпали житлові квартали міста, найбільше — Олексіївка. 

В області під вогнем були Балаклія, Барвінкове, Ізюм — там зруйновані житлові будинки, поліклініка, у Старому Салтові — приватні оселі, школа, два ліцеї та поліклініка. Російські військові викрали посадових осіб Балаклійської міської ради, міського голову та його заступника, інших чиновників.

Загалом за добу в Харкові та в області рятувальники 83 рази рушали для ліквідації пожеж і розбирання завалів. Піротехніки знешкодили артилерійські боєприпаси за 53 адресами. 

Під Харковом Збройні сили збили російський літак і безпілотник.

 

https://nakipelo.ua/v-ukraini-vidznachaiut-den-natsionalnoi-hvardii/

Читайте також

Total
0
Share