У Харкові вимагають відкрити дитячі садочки

Така петиція з’явилася на сайті міськради. Авторка Людмила Сидора просить мера відкрити садочки, які були закриті у першій день повномасштабного вторгнення.

«Ми розуміємо, що воєнний стан може призвести до обмежень і перешкод для функціонування дошкільних закладів. Але переконані, що відсутність доступу до дошкільної освіти високої якості негативно впливає на розвиток наших дітей і забезпечення рівних можливостей їхнього освітнього становлення», — говориться у зверненні.

Авторка петиції наголошує, що у Харкові працюють приватні садочки, а відсутність муніципальної освіти порушує права дітей, обумовлених Законом України «Про дошкільну освіту», яка є обов’язковою в Україні.  

Також зауважується, що відкриття дитячих садочків є важливим кроком для підтримки розвитку дітей у місті. Це важливо і для підтримки батьків, які повинні працювати та забезпечувати родини. 

При цьому авторка петиції говорить, що батьки візьмуть на себе відповідальність за безпеку дітей.

«Питання безпеки, звісно, має першочергове значення, тому всю відповідальність за рішення віддати дитину до дошкільного навчального закладу батьки мають та готові взяти на себе, що може бути закріплено не лише на словах», — йдеться у петиції. 

Раніше влада зазначала, що офлайн-освіта, зокрема позашкільна, у Харкові наразі неможлива. Адже ракета летить до Харкова менше часу, ніж необхідно, щоби спуститися до бомбосховища. Понад те, бомбосховищами обладнані не всі садочки та школи, а деякі з них зруйновані через атаки.  

Мер Харкова має відповісти на петицію, якщо вона набере понад 5 000 підписів. Наразі за два дні зібрано 158.

Читайте також

Total
0
Share