У Харкові знайшли додаткові гроші на ремонт будинків

Йдеться про додаткові 150 мільйонів гривень, які будуть направлені на ремонт багатоповерхівок, постраждалих від вибухів.  Таке рішення було прийнято на позачерговій сесії міськради. Вона пройшла сьогодні у дистанційному режимі. 

Нагадаємо, за даними міськради, від наслідків війни у Харкові постраждало понад 5 000 будинків, 500 планують знести. Найбільш зруйнований район — Північна Салтівка, але й тут уже розпочали ремонтні роботи. 

Наразі Харків головним чином ремонтує житло містян коштом місцевого бюджету в колаборації з будівельниками. За минулий рік у місті відремонтували 135 будинків, які обстріляли окупанти: на вулиці Космонавтів, на вулиці Бучми, де були прямі влучання ракет. Триває відновлення ще понад 60 будинків. 

При прийнятті бюджету-2023 на ремонт будинків було виділено приблизно 1,5 мільярдів гривень. Сьогодні депутати шляхом перерозподілу раніше затверджених бюджетних призначень збільшили видатки на відновлення після обстрілів житлового фонду ще на 150 мільйонів гривень.

Втім, на відновлення всіх будинків цього не вистачить. Збитки Харкова від дій російських агресорів складають понад 9 мільярдів доларів. Про це повідомив мер Ігор Терехов.

Окрім додаткових витрат на багатоповерхівки, депутати виділили кошти: 

  • на ремонт внутрішньобудинкових систем теплопостачання та постачання холодної та гарячої води — 110 мільйонів гривень;
  •  реконструкцію та капітальний ремонт доріг — 40 мільйонів гривень; 
  • допомогу комунальним підприємствам — 105,5 мільйонів гривень.

Ще 31,5 мільйона гривень надано військовим частинам, які захищають Харків.

Читайте також

Total
0
Share