У Харківській області окупанти вбили 1780 цивільних людей, з них — 74 дитини, — прокуратура

«Жоден злочинець не залишиться без покарання, і це наша позиція», зазначив прокурор Харківської області Олександр Фільчаков, підбивачи підсумки повномасштабного вторгнення. 

Для розслідування воєнних злочинів в області створені 28 мобільних  слідчо-прокурорських груп, до складу яких увійшли прокурори, слідчі СБУ, Нацполіції та вибухотехніки та інші фахівці. Мобільні групи вже оглянули 67% деокупованих територій.

Правоохоронці провели майже 15 тисяч оглядів місця подій, понад 20 тисяч допитів та призначили понад 4700 слідчих експертиз.

Розслідуються факти загибелі 1780 цивільних людей, з них — 74 дитини. Наймолодшій дитині — п’ять місяців, найстаршому неповнолітньому — 17. Поранення отримали 2 718 цивільних, з них 214 — неповнолітні. 

Правоохоронці встановили 21 катівню, яку окупаційні війська влаштували на території області. На території Куп’янського району — дев‘ять, сім — Ізюмського, Дергачівського — чотири, Чугуївська — одна. 

Правоохоронці встановили 112 потерпілих, які пройшли через катівні. Серед катованих немає дітей. На жаль, вісім українців загинули від тортур. Ця цифра не остаточна. 

Найбільше за кількістю осіб, яких незаконно утримували та знущалися, — це катівня на території колишнього агрегатного заводу у Вовчанську. 

Після деокупації встановлені вісім фактів, пов’язаних з сексуальним насильством жінок. Наймолодшій — 16, найстаршій — 73 роки. 

Читайте також

Total
0
Share