Корегувальник вогню сяде на 15 років

37-річний інженер КП «Харківські теплові мережі» виявився корегувальником вогню для ворожої артилерії. 

За даними СБУ, у першій половині березня зловмисник активно спілкувався через телеграм із представником російсько-окупаційних військ. Під час листування він повідомляв ворогу про розміщення важкої військової техніки ЗСУ на території промислових підприємств Харкова, її кількість і найменування, відомі йому вогневі точки далекобійної артилерії у промзоні, точні місця влучань російських снарядів і навіть про орієнтовний напрямок їх прильоту.

Свої повідомлення зрадник підкріплював скриншотами гугл-карт із окремих локацій Харкова, на яких робив відповідні позначки.

Користуючись цією інформацією, окупанти обстрілювали ці підприємства у березні та квітні минулого року.

Контррозвідникам СБУ вдалося встановити особу ворожого куратора, який координував розвідувально-підривну діяльність харківського зрадника. Це терорист “ЛНР”. За наявною інформацією, він уже знищений.

На підставі зібраних слідчими СБУ доказів харків’янина визнано винним у держзраді. Колегія суддів Київського районного суду засудила його до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі триває строк для апеляційного оскарження вироку.

Читайте також

Total
0
Share