Чи загрожують Харкову ворожі літаки? Ворог змінює тактику

 

Сьогодні вночі Харків знову піддався ракетному удару. Близько 23:00 зафіксовано пуски сімох ракет із території рф по Харківщині. Три вибухи сталися безпосередньо в місті: в Основ’янському та Київському районах. 

«Руйнування від ракет відносно незначні, ворог не влучив в ціль. Третя ракета взагалі не розірвалася», — повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов. 

Водночас ударні БПЛА й крилаті ракети типу «Калібр» українські ППО навчилася вдало збивати. Із восьми ракет, запущених напередодні з Чорного моря, українські військові збили всі вісім. Це викликає невдоволення у кремлі, тож наша розвідка припускає, що найближчим часом росія вдасться до авіаударів. 

Член Комітету парламенту з питань нацбезпеки, представник президента України у Верховній Раді Федір Веніславський заявив, що російські окупанти готуються до інтенсивного застосування авіації в найближчій перспективі, аби завдати ударів по системах ППО та польових складах.

«Перевага у літаках у росіян у рази більша. Ми це визнаємо, ми це розуміємо. Це розуміють і західні партнери. Одним із дуже важливих напрямків “Рамштайну” була якраз інтенсифікація поставок для України нових видів систем ППО. При чому із акцентом саме на протидію літакам, а не крилатим ракетам», — пояснив Веніславський в ефірі телеканалу «Рада».

За його словами, навіть наявні системи С-300 радянського зразка, системи «Бук» і армійська система протиповітряної оборони різних типів дозволяють мінімізувати загрози.Ймовірно, росіяни застосовуватимуть літаки на малій висоті, щоби бути недосяжними для ППО, і тоді вони стануть вразливими для ручних комплексів. Це безумовно несе небезпеку, особливо для прикордонних районів, але літаки в цьому разі стануть фактично одноразовими, а пілоти, еліта армії, використовуватимуться як мобілізоване «м’ясо». Тому тактику масових авіаударів рф не зможе використовувати довго: не вистачить ані літаків, ані асів. 




 

Читайте також

Total
0
Share