Ефект «розжарювання»: мільйон українців доєдналися до програми енергозаощадження

Протягом двох тижнів за програмою уряду та Євросоюзу жителі України вже обміняли приблизно 5 мільйонів ламп розжарювання на енергозбережні LED-лампи, пише урядовий портал.

Враховуючи, що кожна людина має можливість отримати п’ять лампочок, програма охопила близько одного мільйона харків’ян, повідомляє Урядовий портал. Понад те, понад 2,2 мільйона енергозбережних лампочок споживачі замовили через застосунок «Дія». 

Жителі Харківської області наразі отримали 173 092 LED-лампи. Про це повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська. 

Щоби стати учасником програми, необхідно подати заявку в застосунку «Дія» та вказати, скільки ламп і на якому відділенні «Укрпошти» бажаєте отримати. Можна й просто прийти у поштове відділення с паспортом. Якщо лампи будуть у наявності та не зарезервовані через «Дію», вам їх обміняють на місці. 

Самі харків’яни говорять, що охочих обміняти лампочки більше, але лампи не завжди є в наявності на пошті або там не вистачає більш поширених ламп з 27 цоколем, за ними потрібно полювати. А ось лампи з меншим цоколем беруть менше. 

Лампи на обмін, говорять в «Укрпошті», приймають справні, але визначають це візуально. 

Планується, що в регіоні обміняють понад 4 мільйони лампочок, взагалі у країні — 50 мільйонів. Це дозволить заощадити приблизно 1 Гвт електроенергії. 

Читайте також

Total
0
Share