Вимикати світло поки не будуть: виробництво електроенергії повністю покриває споживання

Про це повідомили в «Укренерго». Енергетики доклали титанічних зусиль  та всупереч 14-ти ракетним атакам росіян змогли відновити роботу електросистеми. 

У регіонів наразі немає обмежень щодо лімітів електроенергії. Працюють усі дев’ять енергоблоків АЕС. Відсутність дефіциту пояснюється і тим, що після ремонтів у роботу включені додаткові енергоблоки на декількох теплових електростанцій. 

Також через повінь інтенсивно працюють гідроелектростанції. Збільшення світлового дня та ясна погода сприяють генерації з відновлюваних джерел енергії. Частину потреб перекриває імпорт електроенергії зі Словаччини. 

При цьому триває ремонт пошкоджених електростанцій. Недоступні частина важливих джерел. Це найбільша в Україні та в Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях Півдня розташована більшість вітрових та сонячних електростанцій.

Тож локальні відключення таки можуть бути. Енергетики просять з економією споживати енергію, особливо у пікові години, аби не повертатися до графіків відключень.

Читайте також

Total
0
Share