Україна повернула тіла 61 полеглого захисника

Сьогодні за сприяння Мінреінтеграції й Офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти у співпраці з силовими структурами вдалося повернути рідним тіла 61 захисника України. Передача тіл відбулася відповідно до норм Женевської конвенції та з дотриманням міжнародного гуманітарного права. 

Полеглих бійців ЗСУ з поля бою, деокупованих територій та навіть із сірої зони можуть вивести бойові медики, спецкоманди військових бригад та волонтери проєкту «На щиті».  А ось тіла тих, хто залишився на окупованій території або загинув у полоні, як це сталося в Оленівці, можна обміняти лише шляхом офіційного обміну між обома сторонами.

Головною проблемою в цьому питанні, говорять учасники процесу, є небажання росіян збирати, забирати та обмінювати тіла своїх солдатів. Українська ж сторона збирає, проводить судмедекспертизу та зберігає трупи окупантів. Зусиллями Офісу Уповноваженого від початку війни вдалося повернути рідним тіла 888 українських оборонців, які віддали життя за майбутнє України. Робота триватиме, адже всі хлопці та дівчата повинні повернутися додому. 

Нагадуємо, що працює гаряча лінія з питань зниклих безвісти: 0 800 339 247. 

Або ж повідомити про зниклих можна особисто Уповноваженому за телефоном (099) 792-01-26. 

У вихідні можна надсилати повідомлення у Viber і Telegram на номер: (095) 896-04-21.

Читайте також

Total
0
Share