Війна. Головні новини на 17 січня. Двоє поранених у Куп‘янську

Ситуація на фронті та обстріли


◾️ Минулої доби росіяни обстрілювали Куп‘янський, Чугуївський та Харківський райони області. Під вогнем ворога перебували Куп’янськ, Вовчанськ, Дворічна, Гряниківка, Стрілеча, Огірцеве та інші населені пункти.

◾️ У Куп’янську пошкоджені дві багатоповерхівки та сім приватних домоволодінь. Поранення отримали 41-річний чоловік та жінка 65 років. 

◾️ У Вовчанську від обстрілів постраждала будівля Центральної районної лікарні та сім приватних будинків. 

◾️ У смт Білий Колодязь пошкоджені три приватних будинки та об’єкт цивільної промисловості.

◾️ За даними Генштабу, на Слобожанському напрямку обстановка без змін — до наступу росіяни наразі не готуються. На Куп’янському напрямку окупанти намагаються покращити позиції.


Мало бути СТО, та за 18 років так і не збудували: прокуратура просить суд повернути в користування містом ділянку землі


Окружна прокуратура вимагає через суд розірвати договір оренду з підприємством та повернути міськраді земельну ділянку вартістю майже 220 мільйонів гривень.

За інформацією правоохоронців, у 2004 році Дергачівська райдержадміністрація уклала з одним із ТОВ договір оренди землі біля окружної дороги в мікрорайоні «П‘ятихатки», площа ділянки — понад шість гектарів. За домовленістю на цій території підприємство мало збудувати станцію техобслуговування машин з автомийкою та хімчисткою. У 2012 році ця земельна ділянки увійшла до меж Харкова по проспекту Лозовенькому. Будівництво досі не розпочали.


На Харківщині стало більше хворих на грип та COVID 


З 9 по 15 січня в області захворіли 3 073 людини. З них 33,3% (1 022) — діти до 17 років. У порівнянні з першим тижнем року показник збільшився на 6,1%, але не перевищує епідпоріг. Для порівняння, в аналогічний період 2022 року хворіли на 59,2% менше людей.

Найвищий показник захворюваності зареєстровано у Лозівському районі – (майже 266 людей на 100 тисяч населення), найнижчий – у Харкові (95 людей на 100 тисяч).

Станом на 15 січня проти грипу щеплена 1 861 людина, з них більшість (1 374) — це медики.

«Наразі ситуація з коронавірусом у Харківській області є абсолютно контрольованою, але Китай оприлюднив дані про ріст захворюваності, тому не виключаємо нові спалахи на території України», — повідомляв Максим Хаустов, директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА.

Де і чим можна вакцинувати дітей у Харківській області

 

Читайте також

Total
0
Share