У лісі на Харківщині на вибуховому пристрої підірвалися двоє людей, серед них дитина (оновлено)

Це сталося в лісі біля села Бугаївка Чугуївського району. Підірвалися 47-річний чоловік та семирічний хлопчик.

Вони отримали вибухові травми. Постраждалих відвезли в лікарню, зараз медики надають їм необхідну допомогу. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

UPD. Слідчі встановили, що чоловік з семирічним сином пішли на риболовлю  до водоймища, розташованого на території бази відпочинку. Дорогою хлопчик побіг до кущів, де підірвався на міні. Батько кинувся на допомогу сину та також підірвався на міні. Деталі події розповіла пресслужба облуправління поліції.

Постраждалі отримали міно-вибухові травми, осколкові поранення та травматичну ампутацію нижніх кінцівок. Наразі вони у тяжкому стані госпіталізовані до Вовчанської районної лікарні, за їх життя борються медики.


«Укотре закликаю усіх до уважності та обережності,  особливо на деокупованих територіях області. Не відвідуйте ліси, лісосмуги, не виходьте на узбіччя доріг тощо. Це може бути небезпечно для життя», — застерігає Синєгубов.

За його словами, область досі залишається однією з найзасміченіших вибухонебезпечними предметами. Щодня розміновують територію понад 150 ДСНСників та працює понад 40 одиниць спецтехніки.

Якщо ви натрапили на підозрілий предмет, не наближайтеся до нього, відійдіть та зателефонуйте за номером: 101, 102 або 112. Також не варто користуватися телефоном, перебуваючи безпосередньо поруч з вибухонебезпечним предметом — це може спровокувати детонацію.

 

Читайте також

Total
0
Share