Як виглядають мобільні пункти незламності у Харкові. Фоторепортаж

«Пункти незламності» — всеукраїнський проєкт, нині на Харківщині розпочали роботу 10 мобільних пунктів.


У Харкові наразі працюють три за адресами:

  • вулиця Владислава Зубенка, 4
  • вулиця Гвардійців-Широнінців, 68
  • вулиця Наталії Ужвій, 70

За добу вони прихистили 193 людини. Здебільшого люди приходять підзарядити телефони, розповів речник ДСНС Харківщини Євген Василенко.

Мобільні «Пункти незламності» — це намети, де тепло, є світло, інтернет та розетки. Також там можна поїсти та отримати першу медичну допомогу, ознайомитись із картами  найближчих укриттів та пунктів обігріву, АЗС та банківських відділень. Також на місцях перебувають фахівці, які, у разі потреби консультують щодо пожежної, мінної та техногенної безпеки. 

Окрім мобільних, себто пересувних (адреси можуть змінюватись) у регіоні працюють 59 стаціонарних пунктів на базі пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС. Вони мають знаходитися в укриттях де завжди є тепло, світло та інші необхідні речі на випадок екстрених ситуацій. 

І мобільні й стаціонарні пункти працюють цілодобово. Їхнє комплектування та функціонування з урахуванням наявного ресурсу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. 

В Україні запустили сайт, де розміщено мапу таких пунктів по всій країні, також там можна подивитися, які заклади працюють за відсутності світла. Оскільки в екстрених ситуаціях може не бути інтернету — рекомендуємо вже зараз записати адреси найближчих Пунктів незламності. Проте зауважимо: мапа постійно оновлюється. 

У країні, за даними заступника очільника Офісу президента Кирила Тимошенка, вже відкрито 4 362 пункти незламності, хоча планувалось 4 200.

https://nakipelo.ua/na-kharkivshchyni-v-odnij-z-deokupovanykh-hromad-budut-pratsiuvaty-mobilni-medbryhady/

Читайте також

Total
0
Share