«Життя попри все триває»: мешканець Харківщини, який боронив Маріуполь, повернувся з полону

Владислав Зеленський з Близнюків захищав Маріуполь та понад п’ять місяців був у російському полоні. Під час обміну 3 листопада він та ще 106 військових повернулися додому. 

22-річний нацгвардієць служив старшим кулеметником з 2019 року. 24 лютого був у Маріуполі, пише Близнюківська селищна рада.

Спочатку разом з побратимами захищався у самому місті, потім бійці перемістилися на металокомбінат імені Ілліча, далі – на Азовсталь. 

«Вже там, на Азовсталі, 18 травня ми отримали наказ здатися у полон. До 2 серпня утримувався у сумнозвісній колонії в Оленівці, потім була Горлівка. Якщо в Оленівці ми мали хоча б якусь можливість поговорити з рідними, завдяки невідомо якими долями пронесеному телефону, то з 2 серпня до моменту звільнення 3 листопада у мене не було жодного зв’язку з сім’єю», — пригадує військовий.

Наразі нацгвардієць проходить лікування та реабілітацію, потім планує повернутися в рідні рідну Близнюки.

«Потрібно не зупинятися на досягнутому, розвиватися і, що найголовніше – цінувати кожну мить життя, кожну його дрібницю. Сьогодні у мене в житті взагалі знаменний день – я і моя дівчина, з якою ми зустрічаємося з 2019 року, як чекала мене весь цей час і вірила в моє повернення, одружуємося. Життя попри все триває», — впевнений захисник.

https://nakipelo.ua/pro-polonenykh-ne-mozhna-movchaty-ale-treba-znaty-iak-varto-pro-nykh-hovoryty/

Читайте також

Total
0
Share