Фейк: ЗСУ хочуть захопити бєлгородську та курську області

Російські пропагандистські ЗМІ поширюють інформацію про те, що Україна начебто хоче «почати наступ» на російську територію з настанням холодів, щоб «легше було їхати військовою технікою». 

Їхнім доказом стало відео, де український військовополонений ніби підтверджує цю інформацію. Проте, це неправда.

Як зазначили у проєкті Детектор Медіа «DisinfoChronicle», пропагандисти багато разів використовують військовополонених, яких під тиском змушують говорити вигадані речі на камеру, аби після цього поширювати фейки в інформаційному просторі.

 

Крім того, влада та військове керівництво України не один раз говорили про вихід на міжнародно визнані українські кордони 1991 року як головну мету, для досягнення якої ЗСУ роблять все можливе.

beenhere

«росія регулярно заявляє, що хтось хоче на неї напасти. Зокрема, однією з причин початку повномасштабної війни проти України росія називає загрозу нападу з боку України. Мовляв, якби вони не розпочали війну, Україна б напала першою. Сьогодні через поразки на фронті і відступ з окупованого Херсона окупанти знову повернулися до фейку про напад на росію, очевидно, щоб серед росіян та їхніх прихильників зростала підтримка війни», — зазначили журналісти.

Читайте також

Total
0
Share