Війна. Головні події Харківської області на ранок 7 листопада

Ситуація на фронті та обстріли

Минулої доби російські окупанти продовжували обстріли з танків та артилерії населених пунктів Куп’янського, Чугуївського та Харківського районів області, які розташовані поруч з лінією зіткнення та кордоном з рф.

За інформацією очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова, у Куп’янському районі російський протитанковий снаряд влучив у цивільний автомобіль, який їхав дорогою між населеними пунктами. 45-річний водій авто госпіталізований з пораненнями.

«На лінії зіткнення ворог намагається утримати ті території Харківщини, які ще залишаються під його контролем. Наші військові ведуть бої та завдають окупантам вогневого ураження. Віримо в ЗСУ та підтримуємо наших захисників!» — зазначив Синєгубов.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 352 вибухонебезпечних предмети

Впродовж минулої доби рятувальники здійснили 26 оперативних виїздів, з яких:

  • 13 — на ліквідацію пожеж, одна з яких спричинена ворожим обстрілом;
  • сім — для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам;
  • шість — інші виїзди.

«Близько 8:00 ворог наніс артилерійський удар по селищу Дворічна. Після влучання в один з приватних будинків там стались значні руйнації і виникла пожежа. З нею боролись рятувальники 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини. О 09:15 їм вдалось загасити вогонь на площі 150 квадратних метрів та врятувати сусідній будинок», — зазначили у пресслужбі ДСНС Харківської області.

Крім того, сталася пожежа через необережність, внаслідок якої постраждала одна жінка. У місті Куп’янськ у її квартирі горіли домашні речі, газова плита, стіл, та підлога площею два квадратних метри.

Також жителям міст Куп’янська та Ізюма рятувальники доставили 28 тонн питної води.

У Немишлянському районі Харкова тривають роботи з відновлення житлових будинків

На вулиці Грищенка відбудовують житлові будинки, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів.

«Робітники вже розібрали завали, демонтували і відновили плити перекриття. Наразі виконуються роботи з відновлення цегляної кладки парапету, стін у квартирах мешканців та фасадів. Роботи виконують фахівці КП «Харківспецбуд» та ТОВ «РД Сервіс», — повідомили у Харківській міській раді.

 

Читайте також

Total
0
Share