Війна. Головне на Харківщині 16 жовтня

Ситуація на фронті й обстріли


◾️Протягом доби росіяни вдарили п’ятьма ракетами по території україни. здійснили 23 авіаційні удари, а також до 60 обстрілів з РСЗВ.

◾️Уражено більш ніж 30 населених пунктів. Зокрема село Глушківка в Куп’янському районі на Харківщині. також на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії росіяни гатили по населених пунктах Стрілеча, Огірцеве, Стариця, Гатище, Піщане, Кам’янка та Дворічна.

◾️На Куп’янщині з пораненнями ушпиталено трьох людей: двох чоловіків 36 та 48 років та 69-річну жінку. За добу на Харківщині сталося одиннадцять пожеж, одна з яких — через ворожі обстріли у селі Зибине на Вовчанщині.

◾️В пожежах, які не спричинили обстріли, травмовано двох людей. Піротехніки за добу ДСНС вилучили та знешкодили 555 вибухонебезпечних предметів.

Обсерваторія під Харковом розтрощена окупантами 

Біля села Волохів Яр найбільший у світі радіотелескоп знаходиться у катастрофічному стані, повідомив співробітник Радіоастрономічного інституту Національної академії наук України Михайло Сидорчук. Установа досить тривалий час була місцем дислокації окупантів, бо в ній є підземні колектори, автопарк, гаражі, склади, побутова техніка. Біля обсерваторії влаштували вогневу позицію, яку утримували 5 місяців. Після влучення в дах  впали перекриття на пульт управління телескопом, який знаходився на першому поверсі.

[metaslider id=”212473″]

« Найбільшим у світі радіотелескопом декаметрових довжин хвиль УТР-2 та телескопом ГУРТ, що будувався до недавнього часу. Територію досі не розміновано, вже понад місяць після визволення наші співробітники не мають права там працювати», – розповів науковець.


https://nakipelo.ua/u-kharkovi-pryjmaiut-zaiavky-na-hroshovu-dopomohu-vid-oon-umovy-oformlennia/

Читайте також

Total
0
Share