Чорне горе в «сірій зоні»: розстріляна колона цивільних авто під Куп'янськом. Фоторепортаж

25 вересня росіяни обстріляли колону автомобілів неподалік Куп’янська. Спочатку правоохоронці повідомляли про 24 загиблих мирних людей.


Проте нещодавно неподалік місця трагедії знайшли тіло ще однієї загиблої — 75-річної жінки. Пенсіонерка проповзла приблизно 200 метрів у напрямку селища Куп’янськ-Вузловий та померла в посадці. Тіло загиблої направлено на судово-медичну експертизу.

 

Серед загиблих — 13 дітей і одна вагітна жінка. Нині відомо, що сімом людям вдалося врятуватися. Вони розповіли журналістам, що спочатку почули вибух, після чого почався обстріл. За словами людей, росіяни гатили з особливою наполегливістю, оскільки хотіли вбити всіх, аби не лишити свідків своїх злочинів. Проте деякі люди змогли вистрибнути з машин та залягти на землю.

 

«Свист куль пролунав різко. Я, якщо чесно, спочатку подумала, що стукає щебінь, а коли зрозуміла, що йде вибух, і почула крики, що люди ззаду кричать, — то вискочила з машини. Просто не піднімаючи голови, лежиш. На газелі було написано “Діти!”. Ті, хто стріляв, мені здається, бачили, що їхала колона мирних людей, бо через шибки  видно, що сидять жінки та літні люди. Водій кричав: “Вискакуйте!”. Ми попадали на землю, лежали. Водій: “Не піднімай голову!”. Кулі свистіли над головою. Мама почала кричати: “Людо, Людо, ти де?”. Я кажу: “Я тут!”. А водій каже: “Не кричи, бо вони чують, що ми перекрикуємось, і далі обстрілюють!”. 

 

А татові влучило в голову… Тато був на передньому сидінні. Я намагалася подати йому руку, щоби витягти з машини, але не встигла. Коли тягла руку, автоматна черга пройшлася машиною, і татові влучило в голову. Ми перелізли через рейки, в кюветі лізли рачки через посадку, я мамі кажу: “Там у газелі неначе немовля плаче, було чути, що дитина плакала!”, — розповіла жінка на ім’я Людмила виданню «Факти». Вона намагалась евакуюватися разом із батьками.

[metaslider id=”212307″]

Обстріл стався у сірій зоні на межі Луганської та Харківської області. Колона рухалася між окупованим Сватовим та звільненим Куп’янськом. 

 

У Харківській облпрокуратурі наголошують, що їхня робота наразі ускладнена постійними обстрілами з боку армії рф. Попри це, правоохоронці знайшли ймовірне місце-засідку, звідки російські військові обстріляли колону, та їхні документи.

 

Що робити у критичних ситуаціях

Читайте також

Total
0
Share