Театральний сезон — за графіком: Театр для дітей та юнацтва порадував малечу

Восени українські театри радо відкривають двері глядачам після літньої відпустки. Театр для дітей та юнацтва не зрадив традиції та, попри війну, зіграв малюкам казку «Дюймовочка». 

На виставу завітали приблизно три сотні глядачів. Задля безпеки актори та вдячна публіка зібралися в підземному приміщенні ТРЦ Nikolsky. 

 

Втім, відкриття сезону — доволі умовна теза, оскільки трупа театру поновила діяльність ще наприкінці червня: їздили передмістями Харкова. За цей час дев’ять вистав зіграли у бомбосховищах, але заходів такого масштабу не було від початку повномасштабного вторгнення.

 

«Ми вперше не готували святкову програму перед початком вистави, не прибирали сцену, не ставили у фойє святкові фотозони… Але з особливим щемким почуттям чекали на маленьких і дорослих мешканців міста-героя Харкова. Бо допоки є дитячі посмішки та щирі овації — казка буде оживати знов і знов», — упевнена адміністраторка театру Марина Мілованова. 

Марина каже, що діти скучили за театром, постійно аплодували, посміхалися, гомоніли, підтримуючи чи співчуваючи героям постановки.

 

На цьому трупа театру зупинятися не збирається. Митці й надалі зустрічатимуться з дітьми та дорослими, аби ті мали можливість відволіктися від реалій сьогодення та хоч на мить повернутися в яскравий і гомінкий світ дитинства.

 

https://nakipelo.ua/de-mij-dim-audioese-z-kharkova/

Читайте також

Total
0
Share