Зеленський розглянув петицію про легалізацію порно й еротики в Україні: деталі

Володимир Зеленський розглянув петицію громадянина Тараса Сіромського «Про легалізацію еротики та порно на території України». Основні її тези:

  • «Величезна кількість грошей платників податків виділяється на закупки порнографічного матеріалу і пошуку “злочинців”, хоча всім відома філософія, що без жертви не може бути злочину, замість того, щоб дії кібер-поліції зосередити на боротьбі проти російських кібератак, проти російської дезінформації, ботів, замість того, щоб виділити кошти на українізацію інтернету».
  • «Нам пора рухатись до цивілізованих держав, а не сидіти на рівні країн третього світу, які забороняють жінкам носити коротенькі спіднички чи роздягатись на пляжі. Тим більше зараз, коли багато людей втратили роботу і це ідеальний шанс принести гроші в українські бюджети, коли для багатьох – це єдиний спосіб спілкування з протилежною статтю через особливості зі здоров’ям чи місця перебування, коли такі закони суперечать свободі і цінностям “ЛГБТ” спільнот, коли навіть зараз в інтернеті існують еротичні спільноти від українок для підтримки українських солдат на фронті. Виходить, що ці дівчата, всі онліфанс і вебкам моделі, які пожертвували гроші на ЗСУ автоматично попадають під кримінальну відповідальність».

Зеленський наголосив, що Конституція України гарантує право на свободу думки, слова та вільне вираження своїх поглядів і переконань.

«Законом («Про захист суспільної моралі» — ред.) забороняється виробництво та обіг у будь-якій формі предметів та продукції порнографічного характеру. Критерії віднесення продукції до такої, що має порнографічний характер, встановлюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері культури (ч.1 ст. 2). Закон також передбачає заборони, спрямовані на захист дітей від негативного впливу продукції сексуального чи еротичного характеру (ст. 7)», – відповів президент.

За словами Зеленського, уряд відповідає за реалізацію державної політики, щоб захистити суспільну мораль, виробництво продукції та заходів, які містять сексуальний характер. Тому він звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля опрацювати це питання та повідомити про результати.

«Враховуючи зазначене, я звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням доручити опрацювати згідно з компетенцією порушене в електронній петиції питання та поінформувати про результати розгляду автора звернення», – зауважив президент.

#ХарьковДляВсех. А вы готовы выйти из шкафа?

Читайте також

Total
0
Share