Суд оголосив вирок спійманому на Харківщині бойовику «днр»

10 серпня Шевченківський райсуд Києва визнав винним мешканця Донецька в колаборації з окупантами та участі в діяльності терористичної організації. Покарання — 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За матеріалами справи, засуджений працював вчителем інформатики у школі №88 в окупованому Донецьку. 24 лютого він прибув у пункт збору мобілізованих бойовиками, там його зарахували до окремого протитанкового взводу «народної міліції “днр”». Окупант «виконував обов‘язки солдата в різних видах бою та формах його забезпечення», чергував на окупаційних пропускних пунктах та укріплював тимчасово окуповані населені пункти для опору ЗСУ.

27 квітня українські воїни взяли чоловіка в полон у селищі Кутузівка Харківської області.

Під час суду обвинувачений не визнав провини. Він розповів, що 22 лютого директор школи повідомив йому про необхідність прибуття до пункту збору. Увечері наступного дня керівник закладу ніби знов подзвонив та погрожував: якщо вчитель не приїде сам, його заберуть військові. Чоловік прибув до пункту нібито через побоювання за родину та дії бойовиків у разі відмови. За словами підсудного, він неодноразово просив «командування» повернути його у Донецьк, але отримував відмову та погрози у відповідь.

Згідно з вироком, під час суду факт примусово залучення до бойових дій не підтвердився. На переконання суду, те, що бойовик не здався у полон раніше, а був захоплений ЗСУ у квітні під час реальних бойових дій свідчить, що його наміри воювати були добровільними.

https://nakipelo.ua/u-kharkivskij-oblasti-zahynuv-komandyr-batalojnu-karpatska-sich/

Читайте також

Total
0
Share