177-й день великої війни. Головне на Харківщині

Ситуація на фронті й обстріли

  • Позиції українських захисників ворог обстрілював з танків, реактивної та ствольної артилерії, використовує літаки та гвинтокрили. Всі спроби вородого наступу жорстко придушуються нашими захисниками.

  • Зранку 19 серпня росіяни випустили по Харкову п’ять ракет. Ворожих обстрілів зазнали Київський, Основ’янський та Немишлянський райони міста. Зруйновано будівлю ХПІ у Київському районі, там перебувала 52-річна жінка, яка працювала вахтеркою. Вона загинула. Дві ракети рашисти запустити в приватні будинки Немишлянського району.

 

  • Вдарили по цивільному підприємству Основ’янського району.

  • Протягом доби російські окупанти продовжували гатити із артилерії по населених пунктах Чугуївського, Харківського, Богодухівського районів області. Пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди, горіла трава та пшениця у полі. У Золочевській громаді виникли пожежі в приміщенні клубу, бібліотеці та полях. Печенігах поранення отримав 68-річний чоловік.

Кількість загиблих від влучання російського «Іскандера» в гуртожиток на Салтівці, збільшилася до 15 людей.


Число поранених не змінилося — 20 особам знадобилася допомога лікарів. Під завалами гуртожитку у Слобідському районі — четверо загиблих, серед них 11-річний хлопчик. Двоє дітей віком 12 та 13 років дістали поранень. Пошуки ще тривають.


19 серпня День жалоби за загиблими у Харкові.


«Вечір 17 серпня та ранок 18 серпня стали одними з найважчих для Харкова з початку війни. Загинули люди, багато поранених, зокрема — діти. Думаю, було б правильним сьогодні згадати всіх, чиї життя забрала війна, всіх, хто загинув у стінах свого будинку, на вулицях рідного міста, на полі бою»., — написав мер Ігор Терехов у своєму Telegram. 

У День жалоби за загиблими заборонено розважальну музику на ринках, у торгових закладах, об’єктах громадського харчування тощо. На будівлях та спорудах місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій приспущено Державний Прапор України з чорною стрічкою.


https://nakipelo.ua/naslidky-nichnoho-ta-vranishnoho-obstriliv-kharkova-foto-onovliuietsia/

Читайте також

Total
0
Share