Домальовували держкордон ручкою: СБУ встановила, що російські командири при нападі використовували старі мапи України

Готуючись до повномасштабного вторгнення, деякі російські командири «озброїлися» мапами України зразка 1969 року. Про це свідчать документи росіян, які СБУ вилучила на місці тимчасово окупованих районів Харківщини.


На картах повністю відсутня Салтівка, бо район забудовувався з початку 70-х. Також немає Трав’янского і Муромського водосховищ, зведених у сімдесятих. А державний кордон між Україною та росією намальований кульковою ручкою, оскільки на картах його взагалі не було.

На документах російського мотострілецького батальйону 138-ї гвардійської мотострілецької бригади з сучасного є лише реєстраційні номери та гриф секретності. Їхня сутність не змінювалася щонайменше 53 роки. До речі, цю бригаду ЗСУ знищили ще наприкінці березня біля Харківської кільцевої дороги на Старосалтівському напрямку.

Навігаційним забезпеченням займалися Топографічна служба Західного військового округу рф (його очолює полковник зс рф Олексій Краснов), а також Центр геопростірної інформації та навігації рф.

«Напередодні повномасштабного вторгнення в Україну ці підрозділи святкували 210-ту річницю топографічної служби росії. Вони заявляли, що забезпечують російське військове командування “найсучаснішими картами”, виготовленими нібито за допомогою “найновітніших пересувних навігаційно-геодезичних комплексів”», — йдеться у повідомленні СБУ.

 

https://nakipelo.ua/iak-my-zbyvaiemo-rosijski-rakety/

Читайте також

Total
0
Share