Війна, Харків. Головне станом на ранок 23 червня

120 днів протистояння повномасштабному вторгненню. Що кажуть у Генштабі:


▪️На Харківському напрямку росіяни вели повітряну розвідку в районах Байрака та Рубіжного. Всі зусилля рашисти кинули на те, щоб не пропустити наші війська в ворожі тили, які діють на Слов’янському напрямку.

▪️На Слов’янському напрямку рашисти намагаються виявити слабкі місця в обороні наших захисників. Готуються до відновлення наступу в напрямках Ізюм — Барвінкове та Ізюм — Слов’янськ. Щоб посилити угрупування військ у районі Ізюма противник перемістив до двох танкових підрозділів. На цьому напрямку окупанти планують застосувати важкі вогнеметні системи.


Ворожі втрати:


Українські захисники завдають втрат російським окупантам на всіх напрямках, де тривають активні бойові дії. Найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському напрямку.


Як минула доба в рятувальників Держслужби з надзвичайних ситуацій:


▪️Фахівці ДСНС 12 разів виїжджали гасити пожежі, які спричинили ворожі обстріли. Три з них сталося у Індустріальному та одна — у Немишлянському районах Харкова. В області п’ять загорянь сталося у Чугуївському, два — в Ізюмському, одне — у Богодухівському районах. 

▪️Горіли приватні будинки та господарчі споруди, гаражі та автомобілі, складські приміщення, та інші виробничі будівлі.

Фото: ДСНС

▪️Через обстріли, в Печенігах сталася пожежа на сільськогосподарському підприємстві. Горіла сушильна камера та сировина на площі 400 кв.м.

▪️ Рятувальники вилучили з-під завалів тіла п’ятьох осіб. Двоє жінок загинули у зруйнованій рашистами котельні у Чугуєві. Ще двоє чоловіків та жінка потрапили під завали розбомбленого двоповерхового житлового будинку у селищі Золочів.

Фото: ДСНС

Інформація від Нацполіції Харківщини:


▪️Ворог посилив інтенсивність застосування ракет та артилерії проти мирних мешканців Харкова та області. Вдень 22 червня загарбники вдарили по Харкову, через це пошкоджено господарчі приміщення та 6 автівок.

▪️Обстрілів зазнали села області Слатине, Пришиб, Кочеток, Прудянка, Кочубіївка, смт Золочів, Печеніги, місто Чугуїв. Вибухами пошкоджено приватні житлові будинки, магазин, гараж, господарчі споруди, приміщення комунального підприємства, приватної агрофірми.

▪️За добу працівники слідчо-оперативних груп та експерти-криміналісти опрацювали більше 20 фактів руйнування будинків та інших споруд, що сталися через обстріли та пожежі.

▪️Поліцейські документують кожний рашистський злочин проти українського народу, збирають речові докази.

▪️Завдяки інформації від місцевих, до відділів поліції доставлені 8 людей для перевірки їх можливої причетності до співпраці з окупантами.


Метро:

▪️Через збільшення інтенсивності обстрілів міста з 21 червня рух поїздів на ділянці від станції метро «Академіка Барабашова» до «Героїв Праці» тимчасово припинено. Вдень у Харківському метрополітені для громадян виділяються спеціальні сектори, де можна перечекати небезпеку. Установа працює вночі як бомбосховище.

▪️Правоохоронці просять обов’язково мати при собі документи, що підтверджують особу. Задля забезпечення безпеки усіх, хто тимчасово укривається на станціях метрополітену, можливі перевірки наявності документів


Де отримати гуманітарку у четвер:

Нагадаємо, аби уникнути скупчення людейв пунктах видачі, можна стати в електронну чергу. Також нагадаємо, куди звертатися, якщо ви стали свідком продажу гуманітарної допомоги.


Про погоду:

Сонце зійшло сьогодні о 04:24, а закотиться за обрій 0 20:50. Похмурий ранок у Харкові повільно перетече у ясний день, а ввечері небо знову сховається за хмарами. Без опадів. Повітря вдень прогріється до +23°C.

Читайте також

Total
0
Share